Safety Moments la Genesis College București. Copiii au participat cu multă energie la evenimentul pentru siguranța și protecția la incendii

Luni, 10 octombrie, în Campusul Genesis College București a avut loc acțiunea Safety Moments, un exercițiu de evacuare în caz de incendiu, dedicat pregătirii copiilor de grădiniță și din ciclul primar. Evenimentul a fost organizat împreună cu SC Hasaw Consulting SRL, SC Just Firext Construct SRL și Falck Fire Services.

Pentru Genesis College, siguranța copiilor este o prioritate, de aceea am organizat această acțiune prin care ei să afle cum să prevină și să gestioneze o situație de criză. Acțiunea a avut ca tematică îndemnul „Să acționăm împreună“ și a fost înscrisă în evenimentul Health, Safety and Environment (HSE) Day. Copiii de la grădiniță și copiii de la școală, nivelul primar, au aflat o mulțime de lucruri despre prevenție, dar s-au și distrat și au asistat la o demonstrație de stingere a unui incendiu.

Desfășurarea evenimentului

În prima parte a acțiuniiSafety Moments, elevii de la Genesis College au participat la un exercițiu de evacuare în caz de incendiu. S-a sunat alarma, iar clădirea a fost evacuată organizat și în liniște. Atât copiii, cât și profesorii au aflat ce au de făcut în cazul izbucnirii unui incendiu și au obținut informații despre pericolele și riscurile care pot apărea în cazul declanșării unui incendiu. Totodată, ei au primit din partea specialiștilor sfaturi pentru a rămâne în siguranță.

Apoi, copiii și personalul de la Grădinița Kipinä București au participat la prezentarea autospecialei de stingere a incendiilor și a echipamentelor de protecție ale pompierilor. Ei au aflat că un echipament complet de intervenție al unui pompier Falck cântărește în medie 23.5 kg!

În a doua parte a acțiunii, elevii de la ciclul primar din cadrul Genesis College au participat la exercițiul de evacuare și au aflat la rândul lor care sunt pericolele și riscurile ce pot apărea în urma declanșării unui incendiu. Specialiștii Falck le-au vorbit copiilor și despre cum se desfășoară antrenamentele lor, apoi elevii au participat activ la o acțiune de stingere a focului, realizată cu extinctoare și un furtun cu apă. Copiii au fost încântați de acest moment al evenimentului și s-au implicat în acțiunea de stingere a incendiului cu multă energie!

Despre Grădinița Kipinä din cadrul Genesis College

Genesis College București, școală acreditată International Baccalaureate, formează tineri informați, empatici și independenți, care vor deveni liderii competenți de mâine. 

Genesis College oferă programe educaționale pentru grădiniță, nivel primar, nivel gimnazial și nivel liceal. În 2021, Grădinița Genesis a devenit Grădinița Kipinä. În exclusivitate în București, la Genesis College, copiii de la Grădinița Kipinä au parte de cel mai cunoscut model de educație preșcolară finlandeză, bazat pe învățare prin joc. De asemenea, siguranța copiilor, conștientizarea și prevenirea riscurilor fac parte din valorile Școlii Genesis. De aceea, împreună cu partenerii noștri organizăm astfel de acțiuni ce au rolul de a informa copiii cu privire la situațiile de criză și la modalitățile eficiente prin care le pot preveni și gestiona.