Plănuiești să aplici la o universitate de top? Liceul Teoretic „Genesis College“ îți oferă pregătirea de care ai nevoie

O carieră de succes se construiește din timp, pas cu pas, iar fundamentul ei este educația. Universități bine cotate oferă oportunități la care pot avea acces elevi din toată lumea, iar pregătirea pentru această etapă începe din perioada liceului. 

Liceul Teoretic „Genesis College“, școală acreditată International Baccalaureate® (IB), este locul în care elevii învață într-un mediu stimulativ, adaptat cerințelor și standardelor internaționale. Află mai departe care sunt aspectele prin care acesta se diferențiază de alte licee, în ce constă programul educațional al Liceului Teoretic „Genesis College“ și care sunt beneficiile de care se bucură elevii ce studiază într-un mediu internațional. 

programul educațional al Liceului Teoretic „Genesis College“


Liceul Teoretic „Genesis College”, un pas către universități de top 

Liceul Teoretic „Genesis College” este primul liceu digitalizat din România, unde elevii au acces la laboratoare complet dotate, cluburi în care își pot perfecționa abilitățile și programe care îi pregătesc pentru viitor. Toate acestea, sub îndrumarea profesorilor instruiți la standarde internaționale, al căror obiectiv este să formeze membri responsabili și de succes ai comunității. Liceul Teoretic „Genesis College“ este școală acreditată International Baccalaureate® pentru programele Middle Years Programme (clasele V-X) și IB Diploma Programme (clasele a XI-a și a XII-a). Elevii beneficiază de programe de excelență și urmează curriculumul românesc, combinat cu cerințele programelor specifice IB. La finalul clasei a X-a, ei pot alege sistemul românesc (prin susținerea bacalaureatului din clasa a XII-a) sau sistemul internațional (programul Diploma Programme). Acest program este recunoscut și apreciat de universitățile de top din lume, iar cercetările sugerează că DP este o etapă importantă către educația de top. Elevii care studiază în sistemul Diploma Programme aplică la peste 3.300 de instituții de educație superioară, multe dintre acestea clasându-se printre cele mai importante universități din lume, potrivit Organizației International Baccalaureate

Diferențe între Diploma Programme și alte programe preuniversitare

DP este un program educațional comprehensiv și echilibrat ce durează doi ani și cuprinde 6 materii și 3 componente de bază. Diploma Programme oferă flexibilitate și este construit pentru a se adapta abilităților și intereselor fiecărui elev. De aceea, prin selectarea materiilor, elevii își pot construi cursurile, astfel încât să răspundă nevoilor lor educaționale. Indiferent ce materii aleg să studieze, ei au parte de o abordare internațională, prin care este încurajată gândirea critică, iar fiecare disciplină este studiată prin cercetare independentă. 

Diploma Programme pune accent pe studiul riguros, în cadrul unui curriculum echilibrat, care îi pregătește pe elevi pentru următorul nivel academic, dar și pentru viitoarea carieră. De asemenea, elevii care studiază în sistem DP au șansa de a pune în aplicare cunoștințele și abilitățile în cadrul acțiunilor organizate în sprijinul comunității, câștigând astfel experiență în afara contextului academic și dezvoltându-și empatia și responsabilitatea socială. 

Diferențe între Diploma Programme și alte programe preuniversitare


Beneficii program educațional Liceul Genesis

Prin programul educațional, Liceul Teoretic „Genesis College“, școală acreditată IB pentru Middle Years Programme și Diploma Programme, sprijină dezvoltarea intelectuală și personală a elevilor. 

Iată care sunt principalele avantaje oferite de cele două programe: 

  • Îi încurajează pe elevi să își consolideze încrederea în sine prin învățarea independentă;
  • Le oferă posibilitatea de a aplica în alte contexte informațiile acumulate la ore;
  • Îi ajută să înțeleagă provocările globale și să devină cetățeni responsabili. 

La Liceul Teoretic „Genesis College“, elevii își pot îmbogăți cunoștințele în cadrul cluburilor coordonate de specialiști în diferite domenii: sport, arte, business, robotică sau programare. De asemenea, anual, ei pot participa la programe de internship, având ocazia să petreacă timp în cadrul unor companii de renume din România și să se familiarizeze cu cerințele din diferite domenii profesionale. 
Află mai multe despre informații cu privire la programul educațional liceu de pe site-ul Genesis!