O zi la Liceul Teoretic „Genesis College„

Aproape oricine a fost elev poate să confirme importanța mediului din școală pentru propria dezvoltare. Uneori poate fi vorba de un profesor care nu numai că privește fiecare elev prin calitățile sale unice, dar reușește să-l inspire și să-i devină chiar model de viață. Alteori, poate fi vorba despre dotările unui laborator, de exemplu, unde curiozitatea pentru explorarea științifică este susținută și încurajată. Poate fi vorba și despre dorința de a învăța mai mult datorită colegilor; când cei din jurul nostru muncesc constant și se dezvoltă armonios, ne pot inspira să le urmăm exemplul.

Articolul prezintă experiența unei zile petrecute la “Genesis College” și redă impresiile unui vizitator prin propriile cuvinte. De asemenea, articolul oferă mai multe informații despre programul educațional oferit de liceul privat “Genesis College”, dar și cum se poate programa o vizită.

Ce oferă Liceul Teoretic “Genesis College”

Liceul Teoretic “Genesis College” este un liceu privat din București cu o ofertă educațională deschisă spre oportunități internaționale pentru toți elevii care se pregătesc aici. Oferta educațională a liceului teoretic “Genesis College” îmbină curriculum-ul românesc românească cu standardele internaționale ale programului IB. Genesis College face parte din IB World Schools și este o instituție acreditată național și internațional. Pe scurt, la acest liceu privat din București, elevii au acces la un program de educație validat la nivel internațional, sunt îndrumați de profesori foarte bine pregătiți, atenți și la cerințele programului național, iar resursele oferite de “Genesis College” pun în valoare personalitatea fiecărui elev și oferă oportunitatea unei pregătiri excelente pentru examenele maturității, dar mai ales pentru viață.

Genesis College oferă ciclul complet de educație:

•           Grădiniță și Nivel Primar, totul îmbinat cu programul internațional Primary Years Programme

•           Nivel Gimnazial, împreună cu programul internațional Middle Years Programme

•           Liceu Teoretic cu două specializări: profil Real și profil Umanist, plus posibilitatea delimitării din clasa a XI-a spre Bacalaureatul Internațional, prin programul Diploma Programme

Ce oferă Liceul Teoretic “Genesis College”

Cum este să fii elev la „Genesis College?

Educația poate fi un proces cu impact definitoriu pentru întreaga viață. Cum a fost unde am învățat când eram elev poate decide direcții importante mai târziu. Cum este să fii elev la Liceul Teoretic “Genesis College” din București? Prin programul O zi la noi, părinții și elevii sunt invitați să descopere singuri răspunsul. Credem în dialog, experiență concretă și puterea exemplului. Din aceste motive, ușile Genesis College sunt deschise mereu, tuturor celor care doresc să cunoască personal mediul și cultura instituțională Genesis.

Cum este să fii elev la „Genesis College?

O zi la noi prin ochii unui vizitator

“Genesis College” are o activitate de peste 23 de ani. Mai întâi a fost deschisă Grădinița Genesis, iar experiența acumulată de-a lungul timpului și investițiile constante în dezvoltare au condus la oferta educațională completă de azi, pentru elevii de toate vârstele. În prezent, la Genesis College învață peste 400 de elevi. Prin programul educațional extins de Enrichment, elevii au acces la cursuri și activități orientate către dezvoltarea pe multiple paliere: cluburi sportive, cursuri de programare a calculatoarelor, clubul de debate, de teatru și altele. Toate instrumentele oferite de Genesis College însoțesc dezvoltarea unică a fiecărui elev cu ajutorul profesorilor noștri.

Povestea Genesis nu s-ar fi putut scrie fără integrarea feedback-ului primit de-a lungul timpului. Întrebăm, ascultăm și integrăm opiniile părinților, elevilor și vizitatorilor. Redăm mai jos un feedback, primit recent de la un vizitator.

O zi la noi prin ochii unui vizitator

Cum vi s-a părut atmosfera de la liceul “Genesis College”?

Am vizitat liceul “Genesis College” la începutul lunii octombrie 2022. Liceul se află în zona de nord a capitalei, foarte aproape de parcul Herăstrău. Desigur că prima mea impresie are de-a face cu propria mea experiență de elev. Lucrurile s-au schimbat semnificativ în România în ceea ce privește opțiunile pentru calitatea educației. Din fericire acum putem alege condițiile în care învață copiii noștri. Liceul “Genesis College” este organizat în 3 clădiri, cu spațiu exterior generos și o zonă mare dedicată activităților sportive. Mi-a plăcut foarte mult interacțiunea dintre profesori și elevi. Se vedea că profesorii cunosc fiecare elev în parte. O primă impresie foarte plăcută din acest punct de vedere. Profesori cu energie, toți zâmbitori și atenți la fiecare elev, clase în care nu ai senzația că ești la școală – în sensul de rigiditate. O atmosferă de școală internațională, pe scurt. Desigur că alegerea liceului nu poate veni numai pe baza unei singure vizite. Ce m-a convins a fost programul extins oferit de Genesis și multiplele oportunități de dezvoltare. Faptul că această școală oferă multe cursuri extra, prin care poți să afli ce îți place să faci, la ce ești bun, pentru mine contează foarte mult. Nu cred că toți elevii trebuie să devină medici sau avocați. La Genesis am discutat despre acest aspect cu un profesor și mi-a plăcut foarte mult ideea de încurajare și dezvoltare a talentului nativ. Cred că școala are datoria de pune la dispoziția elevilor oportunități multiple. Iar Genesis face acest lucru.

Cum vi s-a părut atmosfera de la liceul “Genesis College”?

Programează o vizită la “Genesis College”

Atunci când există atenție acordată fiecărui aspect, școala poate fi mediul pozitiv în care toți membrii se simt puși în valoare, apreciați, văzuți. La Genesis College credem că, de cele mai mult ori, succesul elevilor în timpul școlii, dar și ulterior, se datorează unui cumul de factori: tot ce există în școală poate contribui la motivația și reușita elevilor. Din acest motiv, încurajăm toți părinții și elevii aflați în căutarea unui liceu privat să descopere “Genesis College” și echipa de profesori prin programul O zi la noi.

Programarea unei vizite se poate realiza online, prin completarea formularului, disponibil aici, sau prin contactarea echipei administrative pe e-mail, la adresa liceu@genesis.ro . Recomandăm programarea vizitei cu cel puțin 3 luni înainte de începerea anului școlar, dar “Genesis College” oferă posibilitatea de a studia aici și acelor elevi care doresc să se transfere în timpul anului școlar.