Liceul Teoretic „Genesis College” oferă elevilor experiențe și oportunități valoroase prin programul de internship

Genesis College este una dintre cele zece unități de învățământ din țară ce au primit acreditare din partea organizației International Baccalaureate® (IB). Programele IB au ca obiectiv principal formarea de viitori adulți încrezători în forțele proprii, pregătiți să aplice în viața de zi cu zi cunoștințele asimilate în cadrul școlii. Una dintre modalitățile prin care atingem acest obiectiv este oportunitatea pe care o oferim elevilor Liceului Teoretic „Genesis College“ de a participa la programe de internship. Prin intermediul acestora, ei au posibilitatea de a-și contura deja viziunea asupra viitoarei cariere și a lua contact cu mediul de lucru din cadrul unor companii de top din România.

Află mai departe mai multe informații despre Liceul „Genesis College” și descoperă cum a fost această experiență pentru câțiva dintre elevii participanții la programul de internship!

Prezentarea Liceului Teoretic „Genesis College”

Genesis College este școală autorizată atât național, pentru curriculum românesc, cât și internațional, pentru programul IB Middle Years Programme (MYP), adresat claselor V-X, un cadru de învățare ce stimulează gândirea critică, creativitatea și crearea de conexiuni între procesul de învățare și viața de zi cu zi. MYP îmbină conținuturile programei din sistemul românesc cu elemente specifice International Baccalaureate®. Dintre obiectivele programului MYP, amintim:

  • Sprijinirea și stimularea dezvoltării personale și intelectuale a elevilor claselor V-X
  • Promovarea învățării interdisciplinare
  • Dezvoltarea unei mentalități internaționale
  • Promovarea înțelegerii interculturale și a implicării globale, astfel încât elevii să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a lua decizii și a întreprinde acțiuni responsabile în viitor. 
  • Încurajarea învățării independente și aplicării cunoștințelor și abilităților, chiar și în contexte nefamiliare.

Liceul Teoretic „Genesis College“ este primul liceu digitalizat din România, un spațiu adecvat în care potențialul copiilor ia forma abilităților și competențelor de care au nevoie în drumul spre succes și evoluție. Este un liceu cu acreditare națională și internațională, cu o ofertă educațională adaptată cerințelor pieței muncii, care oferă elevilor posibilitatea de a alege între următoarele specializări:

  • Profil Real – Computer sciences (Matematică – Informatică, intensiv Informatică)
  • Profil Umanist – Social studies (bilingv engleză)

De asemenea, la Liceul Teoretic „Genesis College“, elevii au ocazia de a se înscrie la cluburi de Business, Scriere Creativă, Computer Science, Sport, Psihologie sau Dezvoltare personală, unde își pot pune în valoare abilitățile și talentul. Liceul dispune de laboratoare complet dotate, centre de dezvoltare (Arte, Muzică și Design) și profesori instruiți la standarde internaționale. 

Perioada în care se desfășoară programul de internship oferit de Genesis College

Una dintre prioritățile noastre la Genesis College este consilierea carierei elevilor, program prin care îi ajutăm pe elevi să își descopere, dezvolte și valorifice abilitățile și resursele. De asemenea, pentru a fi la curent cu cerințele din piața muncii și a lua contact cu mediul de lucru din diferite companii, am organizat și în vara acestui an, pentru elevii de liceu, un program de internship. Astfel, pe parcursul a 5 zile, ei au putut să aplice cunoștințele dobândite la școală într-un stagiu de practică în cadrul unor companii de top, dintre care amintim: Veridio, Filip & Company, RE/MAX, KPMG și Elite Art Gallery. 

Elevii de la nivelul liceal au putut vedea cum se desfășoară o săptămână de lucru în cadrul acestor companii și s-au familiarizat cu cerințele din diferite domenii profesionale. 

David Iștoc, elev în clasa a XI-a la Genesis College, ne povestește despre experiența lui în timpul stagiului de practică în cadrul RE/MAX, companie ce oferă servicii imobiliare:

„Programul meu de internship a fost divers și interesant! Fiecare zi a fost diferită, iar programul a cuprins taskuri noi pe care membrii echipei RE/MAX mi le-au arătat. Am parcurs întregul program de servicii din cadrul unei companii imobiliare: am văzut care sunt detaliile din spatele vizionării unui apartament, cum se negociază un contract, care este importanța actualizării informațiilor pe site, în timp real, sau cum sunt realizate prezentările și ofertele importante. Mulțumesc, RE/MAX, pentru experiența unică! Mulțumesc, Genesis College, pentru oportunitatea de a avea program de internship!“

Tudor Florea, elev în clasa a XI-a în cadrul Genesis College, a urmat programul de stagiu în compania Veridio, ce oferă servicii de evaluare și consultanță financiară:

„Lucrul ca stagiar în cadrul Veridio, firmă de evaluare și consultanță financiară, mi-a oferit o perspectivă interesantă asupra timpului pe care îl poți petrece în cadrul unei corporații, învățând mereu lucruri noi. Atmosfera din biroul Veridio a fost primitoare și deschisă, iar membrii echipei îndrumători mi-au oferit mie și colegilor mei cele mai importante lecții de început. Printre altele, am discutat despre bursa de valori, metode de finanțare a unei companii, acțiuni, capital, investiții inteligente, imobiliare, bănci și mulți termeni de business și am învățat cum se înființează un start-up, rolurile asociaților, diferența dintre SRL și SA, pașii prin care trece un antreprenor la început de drum, atât din punct de vedere financiar, cât și legal, pentru a porni un business. Concluzionând, toate informațiile acumulate în cadrul acestui internship la Veridio vor fi utile în dezvoltarea mea profesională. Mulțumesc, Veridio, pentru un internship minunat! Mulțumesc, Genesis College, pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o prin acest program de internship!“

Ruxandra Rusu și Alexandra Vasile, eleve în clasele a XII-a și a XI-a la Liceul Teoretic „Genesis College”, ne-au împărtășit experiența lor în cadrul programului de internship derulat la KPMG, una dintre cele patru mari companii de consultanță la nivel global ce activează în sectorul de servicii profesionale. 

„Am participat în cadrul programului de internship în departamentul de Legal de la KPMG România. Zilnic am explorat mai multe domenii ale legii, de la litigii la dreptul muncii. A fost o experiență interesantă care m-a ajutat să descopăr în ce constă să ai acces la detaliile din munca unui avocat”, ne-a povestit Ruxandra.  

„Pe perioada internshipului în cadrul KPMG, am avut oportunitatea de a învăța lucruri noi, la care în mod obișnuit nu aș avea acces. În cadrul programului, am vizitat diferite secțiuni și am văzut o mică parte din ce înseamnă să lucrezi într-un Big 4! Mulțumesc, Genesis College, pentru oportunitatea de a avea program de internship!”, ne-a mărturisit Alexandra.

Programul de internship va fi reluat și în cursul anului viitor, iar în acest demers ni se vor alătura și alte companii importante din România.